Akár adsz, akár veszel,

mindenképpen jót teszel!
Szociális adománybolt

Rajzpályázat – 2019

Kedves Gyerekek! Kedves Szülők! Kedves Pedagógusok!

Abban ugye egyetértünk, hogy minden szülő azt szeretné, hogy egyszer majd gyermekéből empatikus felnőtt váljon. És azt is szeretné, hogy a gyermeke – felnőttként – empatikus emberekkel találkozzon. Minden szülő vágya, hogy gyermeke megbízható barát legyen az iskolában, együttérző társ a társkapcsolatban, emberséges munkatárs vagy vezető a munkahelyen – és nyilván azt, hogy ilyen emberek vegyék körül. Hogyan lehet segíteni a folyamatot? Hiszen a szociális tudatosság nem alakul ki magától. Rá kell irányítani a figyelmet. A környezeten rengeteg múlik: a szeretett-teljes családi légkör a legfontosabb, de egy egészséges értékrendű baráti társaság, az iskolai közösségek, vagy egy lakókörnyezetben jól működő szervezet is sokat segíthet a szociális érzékenység / tudatosság felkeltésében. Az Almavirág Összefogás, Értékteremtő Kereskedelmi Szociális Szövetkezet (Röviden továbbiakban: Almavirág Szövetkezet) célja, hogy a mindennapos segítségnyújtás mellett figyelmet fordítson a társadalmi előítéletek lebontására, felhívja a figyelmet olyan nehéz élethelyzetekre, melyekben összefogással – közösen – segíthetünk. A szemléletformálást gyermekkorban kell elkezdeni, ezért hívta életre az Almavirág Szövetkezet a CSELEKVŐ SZERETET rajzpályázatát. Bízunk benne, hogy a példamutató történeteken keresztül a gyermekek megismerhetik egymástól is az összefogás erejét, a segítségnyújtás örömét, reményeink szerint nyitottabbá és elkötelezettebbekké válnak a jótékonyság iránt és hisszük, hogy a történetek jó kiindulási pontot jelentenek a témák otthoni, családi körben folytatódó megbeszéléséhez. A segítségnyújtás alapja, hogy észrevegyük a szükséget, a szenvedőt, és persze azt, hogy mi hogyan tudunk segíteni egy olyan világban, ahol a „rászorultság” már mást takar, mint akár 5 vagy 10 évvel ezelőtt!

Az Almavirág Szövetkezet ez utóbbit tűzte ki célul, és ennek tükrében született az alábbi pályázati kiírás:

RAJZOLJ EGY KÉPET A CSELEKVŐ SZERETETRŐL!

A pályázat célja: A szociális érzékenység tudatos fejlesztése. A gyerekekhez / ifjúkhoz a pályázathoz kapcsolódó rendezvényekkel is igyekszünk közelebb hozni az adományozási kultúrát, és a szerényebb sorsú családokra való nyitottságot. Az általunk meghirdetett rajzpályázatra beküldött, és a szakmai zsűri által kiválasztott munkákból Gyöngyösön a szociális adományboltokban kiállítást rendezünk, majd a nyertes rajzok bekerülnek illusztrációnak egy munkafüzetbe, melyet a Tesco „Ön választ – Mi segítünk” zsetongyűjtő-pályázata alapján készítünk min. 10.000 példányban, ha a projektet második körben is megnyeri a szövetkezet. A munkafüzet felnőttekkel és gyerekekkel hivatott megismertetni majd az adományozás kultúráját, és a nyertes rajzok díszítik majd.

Pályázók köre:

5 – 25 éves korig

egyéni vagy iskolai keretek között.

Az alkotások témája tehát: A CSELEKVŐ SZERETETAz alkotást bármilyen színes technikával (ceruzás, tollas rajz, festmény vízfestékkel, olajfestékkel stb.) el lehet készíteni A4 vagy max. A3 méretben, fekvő vagy álló formátumban. Az alkotásokat önállóan kérjük elkészíteni. Egy pályázó maximum 3 alkotást küldhet be. Az alkotó adatait (név, cím, telefon, életkor, e-mail és iskola ha van) a kép hátulján kérjük feltétlenül feltüntetni. Amennyiben a pályamű nem csak rajz/kép, hanem pl.: vers is szerepel a lapon, az adatok megadása akkor is a lap hátulján szerepeljen.

A munkákat személyesen vagy postai úton kérjük eljuttatni a

3200-Gyöngyös, Koháry u. 13. sz. alatti
Kincsesbarlang Szociális Adományboltba.

A borítékra kérjük ráírni: RAJZPÁLYÁZAT!

Beadási / beérkezési határidő: 2019. január 23. Szerda 16h

Meghosszabbítva: 2019. Február 17-ig (vasárnap) 16h-ig

Az alkotásokat neves és jó szemű, szociálisan különösen érzékeny szakmai zsűri értékeli:

Lengyelné Kopjári Ágota – Pedagógus, selyemfestő;
Pekk Anett – Szociális Adományboltok vezetője;
Varnyu Rita – Pedagógus, művész;
Lónyai Linda – Hírszerkesztő-riporter;
Aradi Mária – Almavirág Szövetkezet alapítója.

A pályázat elbírálása a témához való kapcsolódás, az alkotás ötletének eredetisége, az alkalmazott technikai kivitelezés gondossága, a gyermek korának figyelembe vételével történik. A zsűri döntése ellen fellebbezésnek nincs helye.

A legkiemelkedőbb munkák (kategóriánként) díjazásban részesülnek. A szövetkezet a pályázás teljes időtartama alatt folyamatosan gyűjti a támogatókat és a támogatók által felajánlott díjakat, hogy minél több gyermek alkotását tudjuk díjjal is elismerni.

A díjakról (is) folyamatosan tájékoztatást adunk a Kincsesbarlang szociális adományboltunk Facebook-oldalán, ahol közönségszavazás is lesz. A közönségszavazás nyertese is díjazásban részesül majd.

A szövetkezet fenntartja a jogot – a pályázatok és a támogatók számának függvényében – az ajándékok díjazottak közötti elosztására, és esetleges különdíjak kialakítására.

Az Almavirág Szövetkezet hozzátartozói, továbbá a zsűri tagjaink hozzátartozói nem lehetnek díjazottak, és nem részesülhetnek díjazásban a pályázaton. A rajzpályázaton történő részvétellel a pályázó törvényes képviselője hozzájárul ahhoz, hogy a pályázó alkotását külön díj megfizetése nélkül az adományozási kultúráról szóló munkafüzetbe megjelenítse, a pályázó neve és kora feltüntetésével, továbbá egyéb helyen (helyi média) promóciós céllal, a pályázó neve megjelenítésével a jövőben felhasználja.

Az Almavirág Szövetkezet fenntartja a jogot, hogy a munkafüzet tervezéséhez szükséges mértékben az alkotásokat módosítsa (pl. egy alkotásnak csak egy részletét tegye közzé, megvágja). Ehhez a pályázó törvényes képviselője a pályázatra történő jelentkezéssel a hozzájárulását adja.

A díjátadóra 2019. január 25-én pénteken kerül sor, a pontos időpontról, és helyszínről, valamint arról, hogy kitől (melyik Híres-Ember kedvencüktől) vehetik át a gyerekek a díjat, a Kincsesbarlang Facebook-oldalán adunk információt.

A pályázat fő kommunikációs csatornája a szövetkezet saját Facebook-oldala.

Minden fontos információ itt kerül megosztásra a pályázat időtartama alatt (segítség a rajzokhoz, ajándékok gyűjtése, hírek).

Az oldal itt található:

https://www.facebook.com/Kincsesbarlangadomanybolt/

A pályázatra nemcsak egyéni, a szülők által beküldött nevezéseket fogadunk el, hanem iskolai nevezéseket is.

Iskolának minősül a jelen pályázat szempontjából bármely Hatvan és Gyöngyös járásban található oktatási intézmény. Tehát pedagógusok is beküldhetik a diákok alkotásait. Minden, a pedagógusok által iskolai nevezés keretében beküldött alkotás részt vesz az egyéni versenyben. A diákok alkotásaira és a nevezésre az egyéni nevezési feltételek az irányadóak, az alábbi eltéréssel: Az az iskola, melynek a nevében legalább 15 diák alkotását elküldi egy pedagógus, részt vesz az iskolák versenyében is.

Az iskolák versenyében az értékelésnél figyelembe vesszük az adott iskola által nevezhető diákok számához képest beküldött pályázatok / alkotások arányát, továbbá az összesen beküldött pályázatok számát. Kiemelt súllyal vesszük figyelembe az alkotások minőségét, valamint azt, hogy az iskola tanulóinak hány alkotása kerül bármilyen módon értékelésre.

Az Almavirág Összefogás, Értékteremtő Kereskedelmi Szociális Szövetkezet fenntartja a jogot az egyedi döntés meghozatalára.

További információ:
Pekk Anett
06-70-328-6133-as telefonszámon vagy az
info.almaviragosszefogas@gmail.com e-mail címen kérhető.


Köszönjük figyelmét/figyelmed és izgatottan várjuk az alkotásokat!